середа, 28 квітня 2021 р.

Правила безпечного користування соціальними мережами

 

1.      Не повідомляйте свою адресу, повну адресу Вашого навчального закладу або гуртка/секції широкому загалу та незнайомим користувачам.

2.      Не поширюйте інформацію про роботу батьків, матеріальний стан оселі, плани на відпустку/від’їзд.

3.      Не повідомляйте особисті дані користувачам, які представляються друзями батьків, поки самі батьки не підтвердили, що це друг.

4.      Ніколи ні в якому разі не передавайте дані паспорта, картки платника податків, банківських рахунків або інших документів.

5.      Не виставляйте геолокацію подій в постах.

6.      Ніколи не надсилайте ті фото, відео, голосові повідомлення , які б не хотіли виставити на широкий загал. Навіть зникаючий чат та моментальні фото можна записати. Всі матеріали можуть бути використані шахраями, щоб шантажувати Вас або Вашу родину.

7.      Якщо Вам пише дивний користувач, або знайомий користувач пише дивні речі - розкажіть батькам або вчителям.

8.      Пам’ятайте, акаунти будь-якої мережі (в тому числі Telegram) можна зламати. Не зберігайте ніякої інформації за яку Вам соромно, або якою Вас чи Вашу родину можна шантажувати.

9.      Не вступайте в сумнівні  спільности, особливо в ті, де є активні політичні заклики, заклики до насильства, шовінізму, дискримінації. Не залишайте лайки та коментарі в таких спільнотах чи особистих сторінках користувачів з подібним змістом.

 

Будьте обачні  не соромтеся спитати допомоги - ми на Вашій стороні!

Немає коментарів:

Дописати коментар