понеділок, 25 січня 2016 р.

Презентація нової збірки Олексія Дудника



30 березня 2012 року, у день Теплого Олекси, вся веселоподільська громада вшановувала нашого земляка, медика – за фахом, поета – за покликанням, відомого народного цілителя, Почесного громадянина нашого семенівського краю Олексія Олексійовича Дудника. За 52 творчих роки з – під пера поета вийшло 16 поетичних і пісенних збірок. А цього дня дочка поета Олена Шудря разом з членом Спілки журналістів України, керівником редакції радіостанції «Полтава і полтавці» телерадіокомпанії «Лтава» Полтавської облдержадміністрації Філіпським Дмитром Івановичем презентували нову збірку Олексія Дудника « На життєвих перехрестях». Матеріал для цієї поетичної збірки поет підготував сам, але, на жаль, невблаганна смерть не дала здійснитися його мріям.

На презентацію з’ явилося багато шанувальників творчості Олексія Дудника. Першою до слова ведучі запросили директора Паніванівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів  Андрейко Наталію Михайлівну, яка розповіла присутнім про вшанування     пам’ яті поета в школі, зокрема, створено кімнату – музей талановитого земляка, де розмістили особисті речі, поетичні та пісенні збірки, нагороди та світлини цієї шанованої людини.

Великим поціновувачем творчості О. Дудника є голова Семенівської районної  Ради Мохун Ольга Миколаївна, яка горда тим, що вона проживає в селі, де народився поет, а у своїх виступах часто користується його поетичними  виразами. Ольга Миколаївна подарувала у шкільний музей портрет Олексія Олексійовича.




Серед гостей свята був керівник, порадник і колега по перу поета, головний лікар Семенівської центральної районної лікарні Назаренко Анатолій Свиридович, який тепло відгукнувся про нашого земляка, прочитав вірш – посвяту в його честь.

Бурхливими оплесками присутні зустріли дочку поета Шудрю Олену Олексіївну, яка, разом із Філіпським Дмитром Івановичем розповіли про історію створення збірки, згадали друзів автора, яким він присвятив свої вірші. Олена Олексіївна сказала, що в наступному році буде презентація нової пісенної збірки її батька.

Учні Паніванівської  школи Сінельник Олексій (8кл.), Тіщенко Наталія (5кл.), Чорнобай Наталія (7кл.) та Побєда Владислав (1 кл.) прочитали вірші, які ввійшли до нової збірки поета «На життєвих перехрестях»

З особливою теплотою учасники зустрічі вітали керівника районного літературного об’ єднання «Прометей», членом якого впродовж багатьох років був О.Дудник, Бутенка Євгена Павловича та поетесу із Веселого Подолу, чарівну жінку, автора збірки «Я папороті цвіт знайду» Таран Віру Анатоліївну, які впродовж багатьох років творчо співпрацювали з поетом.

З великим інтересом присутні зустрілися із піснями на слова Олексія Дудника, які майстерно виконало подружжя  давніх друзів поета – Івана та Валентини Саражиних, народний фольклорно – етнографічний ансамбль «Криниця», візитною карткою якого є пісня про Веселий Поділ.

А скільки сміху подарували юні гумористи Паніванівської ЗОШ  І – ІІ ступенів Плахотник Віталій та Мисюра Олег. Цікаві бувальщини з життя місцевих жителів у майстерному виконанні Марфи Кирилівни Долинної та Миколи Григоровича Гайтоти нікого не залишили байдужими. Від друзів та палких прихильників творчості Олексія Дудника, його земляків поступила пропозиція щорічно, на свято Теплого Олекси, зустрічатися, щоб вшановувати світлу пам’ ять про поета, послухати його іскрометний гумор, патріотичну лірику, жартівливі пісні.


Фото на згадку


Немає коментарів:

Дописати коментар